Har ni haft en bra och festlig helg med melodifestivalen? Vi i Larssonhuset har tagit det väldigt lugnt. Vi är fortfarande krassliga och därmed fick vi ställa in Adams 2-årskalas. Kändes ju inte så roligt, men vi hade nog inte orkat någon av oss. Inför kalaset prövade jag att göra knäckflarn i några omgångar för att pröva några olika varianter. Jag kom fram till att finast form får man om man spritsar ut dem. Efter dessa provomgångar så var jag ju tvungen att göra något av flarna - det blev ju så många. Då kom jag på att i min uppväxt fick vi dubbla flarn med choklad mellan. Så det fick bli dubbla knäckflarn med chokladsmörkräm med kaffesmak. Gott blev det!!!
Knäckflarn
ca 25 st
75 g smör
½ dl socker
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl grädde
1 dl havregryn
1 dl mjöl 1/4 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng sedan av värmen på plattan. Ha i resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
Klicka/spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på att inte ha klickarna för tätt eftersom de då flyter ihop. Ställ sedan in i ugnen i ca 5 minuter. Ta ur plåten ur ugnen och låt flarnen svalna innan du tar av dem.
Chokladsmörkräm med kaffesmak
50 g smör, rumsvarmt 1 msk kakao 1 msk florsocker 1 msk starkt kallt kaffe
Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen.
Spritsa på krämen på flarnen och lägg ett flarn ovanpå!
Ohh sådana bakat alltid min mormor, och jag får de aldrig så fina som hon gjorde dem.... minns hur hon använde två teskedar när hon klickade ut dem och har provat detsamma =/ får nog testa spritsen varianten!
Vilka fina lyxkakor!
SvaraRaderaOhh sådana bakat alltid min mormor, och jag får de aldrig så fina som hon gjorde dem.... minns hur hon använde två teskedar när hon klickade ut dem och har provat detsamma =/ får nog testa spritsen varianten!
SvaraRaderaSå fina och gott med knäckflarn, mums!
SvaraRaderaTråkigt att ni fick ställa in kalaset, hoppas ni mår bättre nu!