2012-01-30

Biffar med pinjenötter

Under lördagskvällen kom min mamma och pappa för att äta lite mat och leka med Adam. Jag körde med färsbiffar även denna gång men med pinjenötter istället för fetaost - och så ugnsstekt potatis med grönsaker.
Rätten går snabb att göra om man gör den till några få. Som sås serverade jag chevreost nermosad i yoghurt med lite honung, salt och svartpeppar. Maken tyckte att dessa biffar var jättegoda så de lär bli gjorda fler gånger!

Men idag är det måndag och åter till alla vardagsbestyr. Jag slutade lite tidigare idag eftersom Adam skulle till tandläkaren och kontrollera sitt garnityr. Bordet råkade stå ivägen i hans framfart igår så det blev ett mindre blodbad och många tårar här hemma. Har fått en liten vilding till unge - det är inte första gången vi fått ta den här turen till tandläkaren. Idag träffade vi en väldigt osäker ung kille som inte kunde ta barn så bra. En 2 åring måste man ju kämpa lite med för att få förtroende. Det är klart att man inte öppnar munnen för vem som helst! Det såg okej ut i munnen men ändå ville tandläkaren att vi skulle vara försiktig med "hårdare" mat och jiddrade om flytkost - men jag tar nog det lite med en klackspark - i samma mening sa han ju att det såg bra ut i munnen!?!?! 


Färsbiffar med pinjenötter

4-6 port

ca 800 g nötfärs
2 äggulor
3-4 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
50 g pinjenötter
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Finhacka vitlöksklyftorna. 
Blanda sedan allt till en jämn smet och forma till rätt så stora biffar. 
Stek i smör tills de blivit genomstekta. 

Servera med ugnstekt potatis, grönsaker och en god kall sås. 




3 kommentarer:

  1. åhhh vad gott kram Sofia

    SvaraRadera
  2. De lät verkligen goda! Pinjenötter är så gott.

    Ha en fortsatt härlig vecka :-)

    SvaraRadera
  3. Pinjenötter i biffar har jag aldrig testat, det lät ju jättegott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...