2012-03-28

Champinjonsoppa med timjan

Man kan säga att vi har gått in i en ny fas här hemma. Eller rättare sagt, Adam har gått in i en ny fas. Så fort han inte får som han vill slänger han sig på golvet och skriker eller slår hårt som faen på det ting som är närmast honom. Det kvittar om vi är hemma eller ej....jag får säga som min kära mor - det är ju tur att han är så liten så att det bara är att ta honom under armen och gå iväg. Det kan man inte kanske göra med en tonåring...Men det gäller att hänga med i svängarna.

Jag har ju lovat att bara publicera snabb mat här. Denna mat är inte det. Men den ar väldigt god och funkade som förrätt här hemma. Men 4 port är stora portioner - ifall ni nu också vill ha denna soppa till förrätt. Receptet hittade jag på Mästerkocken.


Krämig champinjonsoppa med timjan

 4 port
(tar lite tid att göra) 
går att äta dagen efter


2 msk smör
1 hackad silverlök
1 msk hackad färsk timjan
2 pressade vitlöksklyftor
750g skivade champinjoner
1 liter grönsaksbuljong
1 dl mjölk
4 skivor formfranska
1 msk olivolja

Smält smöret i en djup panna och fräs lök, timjan och hälften av vitlöken.
Tillsätt sedan champinjonerna och fräs under omrörning.
Lägg på ett lock, till hälften, och stek ytterligare i ca 10 minuter - under omrörning. 

Häll på buljongen och koka upp. Lägg på locket och låt sjuda i ca 20 minuter. 
Ta av pannan från värmen och låt svalna en stund. Mixa sedan allt till en slät soppa. 


Häll över den släta soppan i en kastrull och tillsätt mjöl och värm upp soppan. 


Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på brödet och tärna upp brödet.
Lägg brödtärningarna i en skål med olja och resten av vitlöken - blanda väl.

Lägg tärningarna på en plåt och rosta i ugnen ca 5-8 minuter tills de är knapriga och gyllene. 
Servera den uppvärmda soppan med krutongerna. 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar svamp och soppan låter god!

    SvaraRadera
  2. Anna du vet2012-03-28 21:45

    På ren Ranelidska -HERRRRRREGUD (vad gott!! =D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...