Jag har ju lovat att bara publicera snabb mat här. Denna mat är inte det. Men den ar väldigt god och funkade som förrätt här hemma. Men 4 port är stora portioner - ifall ni nu också vill ha denna soppa till förrätt. Receptet hittade jag på Mästerkocken.
Krämig champinjonsoppa med timjan
4 port(tar lite tid att göra)
går att äta dagen efter
2 msk smör
1 hackad silverlök
1 msk hackad färsk timjan
2 pressade vitlöksklyftor
750g skivade champinjoner
1 liter grönsaksbuljong
1 dl mjölk
4 skivor formfranska
1 msk olivolja
Smält smöret i en djup panna och fräs lök, timjan och hälften av vitlöken.
Tillsätt sedan champinjonerna och fräs under omrörning.
Lägg på ett lock, till hälften, och stek ytterligare i ca 10 minuter - under omrörning.
Tillsätt sedan champinjonerna och fräs under omrörning.
Lägg på ett lock, till hälften, och stek ytterligare i ca 10 minuter - under omrörning.
Häll på buljongen och koka upp. Lägg på locket och låt sjuda i ca 20 minuter.
Ta av pannan från värmen och låt svalna en stund. Mixa sedan allt till en slät soppa. Häll över den släta soppan i en kastrull och tillsätt mjöl och värm upp soppan.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på brödet och tärna upp brödet.
Lägg brödtärningarna i en skål med olja och resten av vitlöken - blanda väl.
Lägg tärningarna på en plåt och rosta i ugnen ca 5-8 minuter tills de är knapriga och gyllene.
Servera den uppvärmda soppan med krutongerna.
Jag gillar svamp och soppan låter god!
SvaraRaderaPå ren Ranelidska -HERRRRRREGUD (vad gott!! =D
SvaraRadera