2012-03-17

Choklad- och jordgubbsmousse

Det kanske inte gjorde så mycket att jag var tvungen att gå upp 4 igår morse för idag så sov ungen ända till 7.30. Den ungen kan överraska ibland alltså. Vi vaknar i vilket fall upp till gråväder men vi är glada ändå. Idag är det kalas för min kära svärmor. Så därför ska vi till stan och förbereda lite inför detta idag. 


Idag ska jag bjuda på just det jag inte kan vara utan och vad som är PERSONLIGT. Vilket är temat i månadens sötsak. Jag kan faktiskt inte välja ut en sak som jag inte kan vara utan eller något som jag alltid bakar eller tillreder. Förvisso så är jag ett chokladfan utan dess lika och även om just den ingrediensen faktiskt finns med så är sötsaker något jag inte kan vara utan överlag. Godis kan jag vara utan men kakor, bullar och efterrätter. DET ÄR SÅ GOTT. Så jag har gjort en efterrätt som innehåller choklad  men som självklart tillhör gruppen sötsaker som jag inte kan vara utan:



Choklad- och jorgubbsmousse

4 port


1 äggvit
1 separerat ägg
100 g hackad mörk choklad
2,5 dl lätt creme fraiche, rumstempererad
250 g frysta jordgubbar, tinade
3 msk florsocker

Vispa äggvitan till ett vitt och fluffigt skum.
Smält chokladen i ett vattenbad under omrörning.
När chokladen smält, ta av från värmen. 
Rör ner 1 äggula i chokladen och vänd sedan ner den vispade äggvitan i chokladen
Rör sedan ner hälften av creme fraichen i chokladen och skeda upp i skålar/glas.
Ställ sedan in skålarna i kylen.

Nu ska du göra jordgubbsmoussen.
Mixa jordgubbar med florsockret till en slät puré.
Vänd försiktigt ner resten av creme friachen i jordgubbspurén. 
Vispa sedan den äggvitan som är kvar till ett vitt fluffigt skum och vänd ner i jordgubbssmeten. 
Skeda sedan upp jordgubbsmoussen ovanpå chokladmoussen. 
Låt sedan stå och svalna i 9 timmar. 

Jag var från början ingen diggare av mousse med creme fraiche i. Men efter att ha ätit den här moussen några gånger så är den faktiskt väldigt väldigt god!!





2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...