Från sol till god mat.
Denna rätt hittade jag och inspirerades av på ica. Jag gjorde ju inte riktigt som i receptet - men det är väl de fina med att inspireras.
Ugnsstekt kyckling och potatis med tomatsallad och avokadoröra
4 portunder 45 min
funkar dagen efter
helgmiddag
900 g fast potatis
olja
salt och peppar efter behag
4 st kycklingfiléer
2 msk sweet chili
1 tsk soja
1 vitlölsklyfta
1 msk olja
Tomatsallad:
4 tomater
½ rödlök
3 msk hackad persilja
1 msk olja (oliv helst)
salt och peppar efter behag
Avokadoröra:
2 avokador
½ msk pressad limesaft
½ dl lätt creme fraiche
salt och peppar efter behag
Sätt ugnen på 220 grader C.
Skala och skär potatisen i klyftor.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i mitten av plåten.
Runtom kycklingen lägger du potatisen.
Blanda sweet chili, soja, vitlök och olja som du sedan penslar kycklingen med.
Ringla lite olja över potatisen och salta och peppra den.
Sätt in plåten i ugnen i ca 20-30 minuter.
Gör tomatsalladen.
Hacka tomaterna och löken i fina bitar.
Blanda tomat, lök, hackad persilja, salt och peppar väl.
Gör avokadoröran.
Skala och kärna ur avokadon. Mixa den med limesaft och creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Servera potatisen med kycklingen, tomatsalladen och avokadoröran. Ät och njut!
Mmm!
SvaraRaderaOm vädret håller i sig så kan vi snart bada:)