2012-05-23

Mammas focaccia

Om ni gillar enkelt bröd så ska ni inte sluta läsa nu. Min mamma har sitt egna lilla bröd som hon gör direkt ifrån huvudet men som hon snällt delat med sig till mig. Det här brödet ska ätas med en gång. Det är inte så gott dagen efter. Men färskt är det gudomligt. Sonen, som gillar ost, norpar ostbitarna vi andra får snällt äta bara brödet....

Mammas focaccia


½ pkt jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
vetemjöl special
1 burk fetaosttärningar i olja (helst icas)

Smula jästen och rör ihop med ljummet vatten tills jästen löst sig.
Blanda i olja, salt och mjöl till en lagom konsistens.
Låt jäsa i 30 minuter.
Kavla eller tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt.
Jäs 30 minuter till.
Sätt ugnen på 200 gradet C.
Stick ner fetaosttärningarna i bröder och pensla brödet med oljan som osten legat i.
Grädda brödet i ugnen tills det fått fin färg.

TIPS: Vill du ha bröd utan fetaost och olja så uteslut det och gör en limpa.


3 kommentarer:

  1. Det ser gott ut och jag gillar ost i bröd :)

    SvaraRadera
  2. Ost, och speciellt fetaost, är ju så gott att ha i bröd och ha till grillat. Mums!

    SvaraRadera
  3. Foccacia är en bra grej på sommarens alla buffér. fetost måste jag prova, jag har hittills bara använt oliver eller soltorkade tomater när jag bakar det här brödet:)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...