2012-05-22

Tunn fläskkotlett med enkel champinjonsås

Jag och maken gillar svampsås, helst med champinjoner, men det är väl mest för att vi inte är så bevandrade i svampvärlden. Men, det tar ju ändå lite tid att göra en champinjonsås på klassiskt vis. Men så kom jag att tänka på att jag till påsk hade en toast med "champinjonsås" på som var hur enkel och snabb som helst att göra. Det som tar tid är ju att skiva svampen. Så nu, har vi infört denna sås även till kött.

Tunn fläskkotlett med enkel champinjonsås

4 port
30-45 minuter
bra till matlåda


4 port kött, vi åt fläskkotlett
4 port klyftpotatis (färdig eller hemmagjord)


250 g champinjoner
2 st scharlottenlökar eller en liten gul lök
ca 1 msk smör
1 burk creme fraiche
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk hackad timjan


Förbered potatis och kött. 
Skiva champinjonerna och hacka löken fint. 
Tillaga potatis och kött och gör under tiden såsen. 


Fräs svamp och lök i smör i en panna. 
När vattnet kokat ur svampen rör ner creme fraiche och smaksätt med soja, salt och peppar. 
Låt såsen koka upp. Rör till sist ner hackad timjan innan servering. 
Servera potatis, kött och såsen tillsammans. Ät och njut!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...