Biffar tycker jag man kan äta både till vardag, helg och fest. Man kan piffa upp dem med nästan vad som helst som gör dem hur goda som helst. De här biffarna var riktigt goda. Jag är inte den som smaksätter med citron i först taget - eftersom det inte är någon favoritsmak. Men detta var riktigt gott!!!
Italienska biffar med medelhavssås
4 portmax 30 min
bra till matlåda
400 g blandfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk rivet citronskal
5 soltorkade tomater inlagda i olja
ca 3 dl laga lätt (eller annan matlagningsgrädde)
½-1 tsk torkad salvia
salt och peppar
Tillbehör:
Pasta - men vi hade klyftpotatis, det tar något längre tid att tillaga.
Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, svartpeppar och citronskal (det var gott med mycket citronsmak).
Forma färsen till biffar och stek i smör.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Ta upp biffarna och sänk värmen på plattan.
Blanda grädde och tomater i den varma pannan, lägg i biffarna och låt det stå och småputtra i ca 2-3 minuter.
Smaka av med salvia, salt och peppar.
Servera med pasta eller potatis.
Mumma hoppas ni får en trevlig helg ja bråda dagar i maj och juni jisses ; ) kramar Sofia
SvaraRadera