Godmorgon. Man kan väl säga att bloggen den här veckan kommer gå lite i semester. Vi åker till Borås för att vara där i tre dagar (har ni tips på vad vi kan göra lämna gärna en kommentar). Nästa helg vankas det renovering av bloggen. Min käre bror som är webutvecklare ska fixa en snygg sida och jag ska byta från blogger till wordpress. Detta ska vi jobba med hela nästa helg. Så lite färre inlägg kommer det bli fram tills dess.
Så länga så får ni hålla till godo med denna saft. Det här receptet finns säkert på otaliga ställen på nätet. Men den är värd att nämnas ändå för den är så god. Man kan välja att ta mindre socker i så blir saften en finfin måltidsdryck!
Farmors rårörda rabarbersaft
3 kg rabarber
2 st citroner
3,25 liter vatten - kokande
2,5 kg socker
30 g citronsyra
1 krm natriumbensonat
Skölj rabarberna och skär dem i bitar.
Skölj citronerna och skiva dem och lägg dem tillsammans med rabarberna i en skål.
Slå över det kokande vattnet.
Låt detta stå i två dygn.
När två dygn gått sila ifrån rabarber och citroner. Rör ner socker, citronsyra och natriumbensonat tills det löst sig. Du kan få stå och röra ett tagg. Slå saften på rengjorda flaskor och ställ i kylen. Går även att frysa.
Vilken härlig färg:)
SvaraRaderaJa, verkligen fin färg! Ha det bra i Borås, kram!
SvaraRaderaHåller med om det var en fin färg. Och gott är det med rabarbersaft oxå.
SvaraRadera+ för snygg färg! Gjorde något liknande förra året tror jag bestämt... Gott!
SvaraRaderaSka bli spännande att se vad bror din hittar på med bloggen :)
Mums så gott! Vilken härlig färg med :D
SvaraRaderaHihi ja visst är hon söt vår lilla prinsessa!
Det blir så mycket godare att inte koka saften av rabarber tycker jag. Riktig törstsläckare varma dagar.
SvaraRaderaSka bli spännande att se vad som händer med bloggen! Ha en härlig tripp till Borås. Kram
Ser gott ut och instämmer med de övriga om den fina färgen. Hoppas ni njuter och har det fint i Borås, kram!
SvaraRaderaHärlig saft, vi här nyss pratat på jobbet om hemgjorda saft äatt den är bäst
SvaraRadera