Till den här rätten har vi ris och jag har upptäckt boil in bag ris. Jättebra uppfinning bland stress och lathet. Helt jävla kanon är det faktiskt. För att istället måtta med både vatten och ris så slänger jag nu påsen i kokande vatten och på 12 min är det klart och då är det bara att ta upp påsen. Och det bästa av allt, som också sparar en massa tid, är att jag slipper en svårdiskad gryta med fastbränt ris.....
Tandoorikryddad lax med gurkyoughurt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3Qq1ZvTrqP4YnLem9ELLUCFoPw2FZ_N_84Fd4bHybSBzuRCE_HW-uttz07HsH2b92iKfqkoCpPUTvN3DZDdlFtOiGMrzOZhZ5yGqy6wwQbz-DhhjFsh2d9RLq7o-HskU_q6TL_S2HdGKX/s200/IMG_0522.jpg)
Max 30 min
Bra matlådemat
4 port.bitar laxsalt och peppar4 tsk tandoorikrydda4 port ris (boil in bag går snabbt!)
Såsen:1 gurka2 dl matyoghurt1 lime
Sätt på ugnen på 150 grader och starta kokningen ev vattnet till riset (koka sedan riset enl anvisning på förpackningen)
Lägg upp laxen i en ugnssäker form och krydda med salt, peppar tandoorikrydda. Skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Gör såsen.
Skala gurkan. Dela sedan gurkan på hälften och kärna ur gurkan. Skär sedan gurkan i tunna skivor (blir som halvmånar).
Blanda gurkan med matyoughurten och pressa i limesaften.
För viktväktare:
Laxen 6 pp
Ris, boil in bag, 6 pp
1 port sås 1,5 pp
0 kommentarer:
Skicka en kommentar