Snickers
Snickers kan man ju med fördel göra året om. Men jag gör det så sällan så jag tänkte att det kunde ju smaka gott till jul. Jag har provat att göra snickers med både cornflakes och rispuffar men nu senast provade jag med rice crispies som också är en sorts flinga tydligen. Jag tycker att det helt klart blir bäst med det sistnämnda.1 dl strösocker340 gram jordnötssmör med bitar2 dl sirap1 dl kokos1 liter rice crispies200 gram blockchoklad (går bra med både ljus och mörk)
Koka ihop socker, jordnötssmör och sirap på svag värme. Låt puttra i ca 5 min.
Tillsätt kokos och rice crispies. Blanda ordentligt.
Häll i en form och platta till. Hur stor form du använder beror på hur tjocka bitar du vill ha.
Smält blockchokladen i ett vattenbad. Bred ut chokladen och ställ snickersen för att stelna. Skär i bitar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar