Idag blev det ett så kallat " ihopsläng". Ihopsläng kan man matcha med någon liten kall sås och pitabröd men likväl med ris och andra tillbehör.
Kinafärs i pitabröd
4 portmax 30 minuter
bra till matlåda
300 g vitkål, strimmlad
100 g champinjoner, finhackade
1 burk böngroddar
1 burk minimajs, delade i småbitar.
400 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk kinesisk soja
pitabröd
smör
2 dl lätt creme fraiche
½ dl sweet chilisås
Stek alla grönsaker i lite smör tills de mjuknat och fått en aningens färg.
Lägg grönsakerna åt sidan.
Stek nu blandfärsen. Smula ner buljongtärningen under stekningen.
Under tiden som du steker allt blanda ihop creme fraiche och sweet chilisås.
När färsen fått färg ha i grönsakerna och rör om. Salta, peppra och ha i sojan.
Servera med sås och i pitabröd!
För viktväktare:
Själva färsröran med 1 port sås är 9 pp. Pitabrödet är 5 pp.
Nu ska jag och maken sätta oss och kolla på senaste filmen som är gjord på Arne Dahls böcker!
Så gott det ser ut :-9
SvaraRadera