I matlådan på jobbet hade jag receptet som jag bjuder på idag. Väldigt gott, kryddigt och enkelt. Till kebaben hade jag en kall sås. Kalla såser tycker jag är underskattade. Det går att hitta på så många olika varianter på kalla såser som även är nyttigare än olika gräddsåser. Egentligen skulle det vara ris till detta men maken ville ha ugnsbakad potatis - så det fick bli det.
Kryddig nötfärskebab med potatis och gurkyoghurt
4 port
max 30 min
bra till matlådan
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk mald spiskummin
1 tsk sambal olek
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl matyoughurt eller grekisk/turkisk yoghurt (funkar med alla varianter)
½ gurka
salt och peppar
Potatis för 4 pers
Om du vill göra egen klyftpotatis så sätt på ugn och skala potatis, klyfta, ringla över lite smör/olja och så in i ugnen på 200 grader. Om inte följ instruktioner på klyftpotatisens påse.
Medan potatisen är i ugnen blanda färs, ägg, spiskummin, sambal olek, vitlök, salt och peppar. Forma som biffar, bollar eller avlånga kebabrullar. Stek i smör i stekpannan.
Medan du steker köttet, gör såsen.
Skala gurkan. Halvera den och kärna ur den.
Dela gurkan i små halvmånar.
Blanda gurka med yoghurt, salt och peppar.
Har du planerat väl kommer potatisen vara färdig samtidigt som köttet och såsen har hunnit stå och dra i några minuter!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar