Korvgryta, typ som korvstroganoff, har jag lagt ut recept på förut. Saken är den att jag moddelerar om den där grytan då och då. Oftast har jag ju samma grund. Den här gången gjorde jag en lite starkare variant på denna falukorv. Gott blev det också!
Emmas korvgryta
4 portmax 30 min
bra till matlåda
600 falukorv
1 liten burk majs
1 liten burk kidneybönor (ca 190g)
1 burk finkrossade tomater (ca 400g)
ca 1,5-2 dl grädde (valfri fetthalt)
1 krm cayennpeppar
2 krm paprikapulver
Potatis för fyra personer
Skala potatis och koka den. Medan potatisen kokar:
Strimla falukorven och stek den i smör i en stekpanna.
När korven fått lite färg häll i majsen så att den får fräsa med en stund.
Häll sedan i finkrossade tomater, grädde, cayennpeppar och paprikapulver och låt sedan puttra i pannan. När potatisen nästan är färdig skölj bönorna och ha i pannan så att de värms. Smaka av med salt och peppar. Servera!
Mmm så gott!
SvaraRadera