Knäckflarn
ca 25 st75 g smör
½ dl socker
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl grädde
1 dl havregryn
1 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng sedan av värmen på plattan.
Ha i resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
Klicka/spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på att inte ha klickarna för tätt eftersom de då flyter ihop.
Ställ sedan in i ugnen i ca 5 minuter.
Ta ur plåten ur ugnen och låt flarnen svalna innan du tar av dem.
Chokladsmörkräm med kaffesmak
50 g smör, rumsvarmt1 msk kakao
1 msk florsocker
1 msk starkt kallt kaffe
Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen.
Spritsa på krämen på flarnen och lägg ett flarn ovanpå!
Vilka fina lyxkakor!
SvaraRaderaOhh sådana bakat alltid min mormor, och jag får de aldrig så fina som hon gjorde dem.... minns hur hon använde två teskedar när hon klickade ut dem och har provat detsamma =/ får nog testa spritsen varianten!
SvaraRaderaSå fina och gott med knäckflarn, mums!
SvaraRaderaTråkigt att ni fick ställa in kalaset, hoppas ni mår bättre nu!