2012-02-01

Sega chokladcookies med kokos

Som jag berättat förut försöker jag hitta enkla recept som innehåller äggvitor då det blir över så mycket äggvita när jag gör glass. Jag hittade ett intressant recept hos Bakverk och fikastunder, sega chokladcookies. Men jag gjorde en lite större sats och hade i lite kokos också eftersom jag inte hade så mycket choklad. Detta känns som cookies på ytan, krispiga, men på insidan alldeles sega och mjuka. Har väldigt kraftig chokladsmak så nästa gång ska jag göra dem mindre och även prova att spritsa ut dem.



Sega chokladcookies

1 plåt


3 äggvitor
3,25 dl florsocker
1,5 dl kakao
1,5 msk marsanpulver
ca 60 g hackad choklad
1 dl kokos


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och florsocker tills äggvitan blivit lite fastare i konsistens.
Sikta ner kakao och marsanpulver, fortsätt vispa till en jämn smet.
Hacka chokladen i fina bitar och häll sedan i choklad och kokos i smeten.
Klicka sedan ut på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i 15-20 minuter beroende på hur stora de är.

5 kommentarer:

  1. Åhhhh tack för receptet mums : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Så fina de är och sega och krispiga samtidigt, nam!

    SvaraRadera
  3. Kakorna ser riktigt goda ut, choklad är alltid gott :)

    SvaraRadera
  4. Oj, vilka smarriga bakverk. Dessa måste jag helt klart prova.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...