2012-03-26

äppletzatziki

Jag tänkte jag skulle prova det här med schemalagda inlägg. Se om det funkar. Jag har i alla fall kommit hem från en promenad/joggingrunda (nu är det söndagkväll men när det här kommer är det måndag morgon och jag är på jobbet). Jag har ju tydligen sagt ja till att medverka i vårruset. Och tydligen så gick jag och köpta nya löparskor. Så nu måste jag, tydligen, börja springa också.

Jag har trillat över en sås som passar till både kyckling och fisk. Kanske till kött också, det har jag tyvärr inte prövat än. Det går att modifiera den här såsen på alla håll och kanter. Men här är en variant av den iaf!

Äppletzatziki

4 port
Går på ett naffs!
Bra i matlåda
1 pp


2 dl matyoghurt 
1 äpple (grönt är godast)
½ - 1 msk finriven pepparrot
salt och peppar


Skala och riv sedan äpplet grovt, eller tärna det fint. 
Skala pepparroten och riv den fint. 
Blanda ihop allt. 
Salta och peppra efter smak. 

3 kommentarer:

  1. Äppeltzatziki låter gott! Lycka till med träningen!

    SvaraRadera
  2. Gott gott!!!
    Klart du kommer fixa Vårruset :-)

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Detta låter jättegott, har aldrig testat att göra tzatziki på äpple!
    Lycka till med Vårruset, det fixar du galant :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...