Nog om det. Våffeldagen är det ju också. Klart att vi kör på det idag med. Eller, maken och Adam i alla fall. Jag ska fortsätta äta på tortellinigratängen som vi åt till lunch. Jag gör bara en form av våfflor och det är DESSA.
Men, ett litet recept får ju smyga sig in också. Kanske inte en helt klassisk chili con carne, men nästan. Eller cowboygryta som man sa när man var liten.
Chili con carne
4 port
max 30 min
bra till matlåda
2 påsar boil in bag ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1-2 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (ca 500g)
1 förp kidneybönor (konserverade)
2 dl vatten.
salt o peppar
1,5 dl gräddfil
Koka ris enl. förp. anvisning.
Finhacka lök och vitlök.
Tärna paprikan.
Bryn färsen i oljan.
Tillsätt lök, spiskummin, sambal oelek och tomatpuré och låt steka några minuter.
Blanda ner paprika, krossade tomater, sköljda bönor och 2 dl vatten. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
Salta och peppra efter behag.
Servera med ris och en klick gräddfil.
Förstår att du är arg på bemötetndet av läkaren. Kanske kan vara idé att byta vårdcentral! Det skulle jag gjort iallafall viktigt att man känner sig rätt bedömd hos läkaren! Chili con carne mums vad gott krya på sig på lillkillen! kram Sofia
SvaraRaderaGott med chili con carne... jag brukar göra min med quornfärs (vegetarisk). Ajaj inte kul när den lille är sjuk, stackarn. Hoppas att han snart piggar på sig, kram!
SvaraRaderaChili con carne är super gott!...men jag har jättesvårt för kidneybönor men vita bönor går bra...så konstig är jag! =)
SvaraRadera