Förra helgen hade vi ju lite trerätters här hemma. Jag hittade detta recept i tidningen må bra. Det blev hur gott som helst!! Marinaden använde jag till nötkött denna helgen och det funkade utmärkt det också. Dock bytte jag ut den "vanliga" sojan mot ketjap manis då.
Nu ska jag luta mig tillbaka, virka lite, kolla i lite kokböcker och i tidningar, kolla på private practise och dricka chaite med massor av honung i. Just det, jag kan aldrig göra en sak åt gången.....fast att jag ska vila!
Chiliglaserad kyckling med rostade rotfrukter och fetaoströra
4 port45 min
bra till matlåda
4 kycklingfiléer
300 g palsternackor i stavar
300 g morötter i stavar
400 g potatis i stavar
250 g körsbärstomater
1 tsk olja
salt och peppar
Marinad:
1 msk rapsolja
2 msk sweet chilisås
2 msk soja
1 msk finriven ingefära
Fetaoströra:
150g fetaost (jag hade denna gång 10%)
1 dl yoghurt naturell 3%
2 msk hackad färsk timjan
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingfiléerna.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form (jag tog en plåt med bakplåtspapper) och lägg potatis och rotfrukter runt om. Salta och peppra.
Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Rör runt då och då.
När 5 minuter återstår av tiden lägg i tomaterna.
Medan maten sköter sig själv i ugnen göra fetaoströran.
Mixa fetaost med yoghurt och timjan till en slät röra.
Servera sås, kyckling och rotfrukterna.
Tur att jag ska äta snart för jag blev riktigt hungrig av det här smarriga inlägget :D Ser ju jättegott ut med fetaoströran och de ugnsrostade rotfrukterna!
SvaraRaderaJa jag har hört massa bra saker om den sängen och den är ju otroligt fin också vid fot- och huvudändarna :) Visste faktiskt inte att man kunde ta bort ena sidan, alltid lär man sig något!
Oj, så mycket gott ni har ätit!
SvaraRaderaTrist med alla skitvirus... Jag vabbar idag halva dagen med Lowe somnu är krasslig, nu när äntligen lillasyster är pigg. Ja ja, vad är väl en bal på slottet... ;-)
Kram på dig och krya på er!