Till Adams kalas gjorde jag denna sås som serverades till glassen. Jättegod, men ännu godare dagen efter då jag hade en vaniljglasskula, såsen och kokos på toppen. Det blev kärlek med en gång!
Detta är ett recept från Leila Lindholms böcker.
Kolafudgesås
4 port (1 liten kanna)1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
½ dl farinsocker
½ dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad 70%
1 msk smör
Koka upp mjölk, vispgrädde, farinsocker, sirap och ingefära. Låt svalna något.
Smält i finhackad choklad och smör.
Klar att servera.
Ååå det där skulle man ju inte tacka nej till =)
SvaraRaderaVilket ljuvligt recept, det var mums i kvadrat.
SvaraRaderaPinjenötsbiffar lät otroligt gott.
Hur god lät inte denna fudgesås då? :D Tur att jag precis fikat annars hade jag blivit jättesugen :D
SvaraRaderaJa vore jättekul om du hängde på utmaningen!
Detta låter supersmarrigt ju! Kan man få smakprov? ;) Kram!
SvaraRaderaDet här lät super:) Ingefära är ju gott i det mesta men i en kolasås hade jag nog inte kommit på tanken att krydda med, tack för tipset:)
SvaraRadera