2012-02-29

Pinjenötsbiffar med chevré och ugnsstekta grönsaker

I morse när jag klev upp, sådär jäkligt genomtrött, efter en väldigt hostig och orolig natt med Adam, så får jag världens leende från Adam och han säger "Mamma fiiiiin". Hur glad och imponerad blev inte jag då?! Det gjorde min dag. Inte för det faktum att min tvåårige son tycker att jag är fin, vilket iof är roligt, men att han kan uttrycka hans, vad jag hoppas, en viss åsikt och kanske känsla. Jag tror att många behöver bli bättre på att ge komplimanger och vänliga ord - inte minst jag!

Och så till dagens rätt. Jag har redan nosat på detta recept både här och där men tänkte att jag ska skriva ner denna rätt ordentligt en gång för alla!



Pinjenötsbiffar med chevré och ugnsstekta grönsaker

4 port
30-45 minuter
bra till matlåda


4 port potatis
Champinjoner, valfri mängd.
1 stor paprika, röd
3 stora morötter
1 stor rödlök
några små tomater
olja


400 g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
ca 50 g pinjenötter
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl grädde
smör


Chevrékräm


Sätt ugnen på 200grader.
 Skär potatisen, morot, lök och champinjoner i klyftor. Strimla paprikan.
Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra efter smak.
Sätt in i ugnen, ca 30 -40 min beroende på hur stora klyftor du gör. När du tror att potatisen har ca 15 minuter kvar lägg in tomaterna bland potatisen. 
Under tiden gör du biffarna och krämen. 


Skala och finhacka vitlöken.
Rosta nötterna i en stekpanna.
Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och pinjenötterna.
Forma 10 biffar och stek i smör i en panna.


Servera med potatisen.




2 kommentarer:

  1. Åhhh bvad gott det lät älskar chevre : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Det är ju livsfarligt att hoppa in här på din blogg! Det där receptet lät underbart!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...