Och så till dagens rätt. Jag har redan nosat på detta recept både här och där men tänkte att jag ska skriva ner denna rätt ordentligt en gång för alla!
Pinjenötsbiffar med chevré och ugnsstekta grönsaker
4 port30-45 minuter
bra till matlåda
4 port potatis
Champinjoner, valfri mängd.
1 stor paprika, röd
3 stora morötter
1 stor rödlök
några små tomater
olja
400 g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
ca 50 g pinjenötter
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl grädde
smör
Chevrékräm
Sätt ugnen på 200grader.
Skär potatisen, morot, lök och champinjoner i klyftor. Strimla paprikan.
Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra efter smak.
Sätt in i ugnen, ca 30 -40 min beroende på hur stora klyftor du gör. När du tror att potatisen har ca 15 minuter kvar lägg in tomaterna bland potatisen.
Under tiden gör du biffarna och krämen.
Skala och finhacka vitlöken.
Rosta nötterna i en stekpanna.
Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och pinjenötterna.
Forma 10 biffar och stek i smör i en panna.
Servera med potatisen.
Åhhh bvad gott det lät älskar chevre : ) kram Sofia
SvaraRaderaDet är ju livsfarligt att hoppa in här på din blogg! Det där receptet lät underbart!
SvaraRadera