Det gör vi inte här. Om jag någon gång skulle få för mig att göra soppa som huvudmåltid så får jag skäll. Skulle jag få för mig att göra ärtsoppa dessutom, skulle jag nog få trippelskäll. Nu är förvisso maken min inte en sån som skäller (även om jag ibland försöker reta gallfeber på honom) men istället för skäll skulle han nog istället ta fram den där jäkla burken med köttfärssås original och koka snabbmakaroner. De där burkarna försöker jag oftast snabbt som attan slinka förbi, utan att se, i mataffären. Sen märkar jag att de står där ändå. För, de är tydligen alltid bra att ha köttfärssås på burk hemma. Jag undrar om det är någon ungkarlsgrej som vägrar släppa just min karl?!?
I alla fall, så gör vi pankisar lite då och då. Jag har i ärlighetens namn tröttnat på de vanliga (även om vi inte gör dem mer än någon gång varannan månad kanske). Men nu hittade jag ett helt underbart recept på plättar. Jag får även för mig att detta recept är nyttigare och mer mättande. Vi gick och snodde svärmors plättlagg (det är det som är bra med att ha svärmor i dörra breve - kniper det slinker man in). (Ja hon är bra att ha bredvid ändå med eller utan plättlagg).
Man känner inte av keson i plättarna till vissas lättnad. Vaniljkesella och bär är jättegott till men vill man kan man servera stekta äpplen till!
För övrigt är receptet hämtat från Må bra.
Plättar med keso och kardemumma
2 port10 min + stektid
1 dl siktat dinkelmjöl
3 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl keso
½ tsk malen kardemumma
smör att steka i
Servera ev med:
råsocker, kanel, vaniljkesella, bär eller annat pannkakspålägg!
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken.
Tillsätt ägg, keso, kardemumma och resten av mjölken.
Vispa ihop till en smet.
Tillaga i en plättlagg eller vanlig stekpanna.
Blir ca 20 st plättar.
hihi kul skrivet:) Plättarna ser hemskt goda ut och ärtsoppa urk är det någon som äter sånt nu för tiden;)?
SvaraRaderaDessa lät verkligen goda. Måste testas!
SvaraRaderaTrevlig helg!
Mums kag är galen i plättar och pannkakor o våfflor : ) kram Sofia
SvaraRaderaSer mycket gott ut! Hos oss blir det plättar med jämna mellanrum, oftast serverade med vaniljglass och sylt!
SvaraRadera