Sedan så kissade Adam i soffan, det är sånt som händer. När vi sedan skulle gå ut ger Adam mig en dansk skalle....behöver jag skriva mer om det?! Tror inte det.
Nu har den där Adam iaf sovit i 3 timmar för han råkar nämligen också ha feber. FEBER, FÖRKYLNING...nej, jag skriver inget mer. (För övrigt så är den där adam "min" världens bästa unge trots vissa danska skallar och tidiga mornar, så ni behöver inte oroa er).
MEN dessa vitlöksbröd är väldigt, väldigt goda och väldigt, väldigt enkla.
Spröda vitlöksbröd
12 st30 minuter + jäsning
1 dl dinkelmjöl
3,5 dl vetemjöl
1 pkt jäst
1 dl finriven parmesan
2 msk torkad oregano
½ msk flingsalt
1 -2 pressade vitlöksklyftor
2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
Blanda ihop mjölsorterna.
Riv parmesanen och blanda med oregano, flingsalt och pressad vitlök. Det ska bli en smulig massa.
Tillsätt hälften av parmesanblandningen i mjölet.
Smula ner jästen i en bunke. Häll på ljummet vatten och olivolja och rör om tills jästen löst sig.
Häll i mjölblandningen och blanda hastigt ihop, gärna med händerna, till en jämn och smidig deg (ingen överknådning behövs).
Jäs under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda degen så att all luft går ur. Dela degen i 12 bitar och rulla dem ca 20 cm långa.
Lägg de rullade längderna på en plåt. Pensla med vatten och strö över resten av parmesanblandningen över längderna.
Grädda i ugnen i ca 15 min.
Låt dem svalna på ett galler - ät och njut!
Ha ha ja visst är barn härliga nästan jämt ; ) 4 din prins tar nog hem priset. Har en väninna vars son vaknade 5 eller strax före hans första 5 år gahhhh inte kul kram Sofia
SvaraRadera