2012-03-14

Fransk kycklinggryta

Idag fick jag erkänna på jobbet att jag är född klantig. Iof med en viss gnutta humor men jo. Skramlar det - jo då är det jag. Låter det bonk, bonk, då är det jag som slår i huvudet två gånger på raken. Är det någon som sätter sig på fel buss - jo jag. Jag gör hela tiden sådana där småklantiga saker. Maken bara suckar när jag berättar när jag lyckas låsa in skåpnyckeln i samma skåp som jag nyss låst för hundrade gången. Men, som tur är. Är jag fokuserad när det väl gäller. Något annat hade väl inte riktigt funkat med tanke på det jobb jag har.

Idag bjuder jag på kycklinggryta. Från början skulle det vara 2 msk senap i men med dijonsenap blir det väldigt starkt med så mycket senap, enligt mig, så det fick bli teskedar istället. Ris skulle det också vara till - men potatis blev det! Originalreceptet är annars hämtat från kelda.



Fransk kycklinggryta 

4 port
mat max 30 min
bra till matlåda

2,5 dl laga mat 4%
400g kycklingfilé
300g champinjoner
1 msk smör
1 hönsbuljongtärning
1-2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
persilja till garnering


4 port ugnsstekt potatis (med ev grönsaker)


Skala potatisen och in i ugnen (200 grader) tills den är färdig.
Under tiden- strimla kyckling och skiva svampen för att sedan steka i omgångar i smör.
Tillsätt laga mat "grädden", buljong, senap och vitlök.
Låt koka i ca 5 min.
Smaka av med timjan och svartpeppar.
Strö över persilja.
Servera med potatisen!


3 kommentarer:

  1. hihi, ja någon måste ju vara klantig och så länge man kan skratta åt det så är det ju ingen fara:)

    SvaraRadera
  2. Det är ju tur du kan skratta åt dig :-) Det var underhållande läsning.
    Grytan ser supersmarrig ut!

    SvaraRadera
  3. Kycklingryta som är så gott :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...