På jobbet i veckan bjöd jag på lite kaka. Jag blev lite rastlös här en dag mitt i allt vabbandet så jag prövade på att baka denna tryffeltårta. Den kommer nog även bjudas på till påsk. Den var väldigt god dagen efter när den fått stå och mogna till sig i kylen. Ännu godare är den nog efter två dagar också.
Tryffeltårta
14-16 bitar
Chokladbotten:
3 dl socker
2 ägg
100g smör
4 msk kakao
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
Tryffel:
3 dl vispgrädde
200g mörk choklad 70%
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
RÖR ihop socker och ägg.
Smält smöret och blanda i kakaon och inkråmet på vaniljstången (eller vaniljsockret). Tillsätt sedan vetemjöl och saltet.
Rör sedan ner mjöl-och smörblandningen med äggsmeten.
Häll i en smord form, ca 20-25 cm i diameter med avtagbar kant (funkar i annan form också).
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Tryffel:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och blanda sedan i chokladen och rör om tills den har smällt.
Häll sedan tryffeln över kakan.
Ställ in tårtan i kylen, helst över natten, så att tryffeln stelnar.
Tårtan/kakan är god att garnera med frukt och bär. Går även att servera vispad grädde eller kesella vanilj till.
ÅHHHH GODE TID Emma vad god kakan ser ur morrrrrr vill ha! kram sugen Sofia
SvaraRaderaDen är gudomlig faktiskt!!! ;)
RaderaDet här låter ljuvligt gott! Och jag gillar din nya header :) Kram!
SvaraRaderaVad roligt att du gillar headern! Kram
RaderaOj, ja den där skulle jag absolut inte tacka nej till!
SvaraRadera