I alla fall så har jag blivit bjuden på den här de gånger som jag och min familj hälsat på min farmor och farfar i Södertälje. Den har varit sådär saftig men samtidigt nötigt seg och helt fruktansvärt god. Hur Italiensk den är har jag ingen aning om.
Apropå Italienska delikatesser. Här i Lidköping är det matmässa just nu. Vi åkte dit igår kväll. Jisses. Det var folk som ställde ut och sålde delikatesser från Australien, Frankrike, Italien, Turkiet, Polen m.m. Bilder kommer i ett nytt inlägg under dagen!
Farmors Italienska chokladkaka
125 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Garnering:
1 msk florsocker
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj en sockerkaksform med smör och mjöl eller ströbröd.
Smält smöret i en gryta.
Blanda ner sockret i smöret och rör tills sockret löst sig.
Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Vänd sedan ner det i smör- och äggsmeten.
Häll smeten i formen och baka i ugn i ca 20-30 minuter. Känn efter med en sticka om den är färdig. Kakan ska ut när den precis gått från kladdig till något fastare form.
Låt kakan svalna. Pudra över med florsocker.
Kakan är godast dagen efter.
yeaH ;) Choklad! Den här ska testas:)
SvaraRaderaGott :) Ja vissa kakor är godare dagen efter.
SvaraRaderaSå kul att gå på matmässa, sånt är alltid skoj! Speciellt om det är mat från olika delar av världen :) Kakan får förresten väldigt smarrig ut!
SvaraRaderasv: Ja precis, har man ett tungt jobb ska man ju i första hand omplaceras till ett lite lättare. Men ibland går det ju inte om man behöver bli sjukskriven eller som på mitt jobb där vibrationer kan sätta igång värkar och att man har långt till land :)