Hurtig som jag kände mig satte jag på både mig och Adam förkläden och så ställde vi oss bland skålar, mjöl och kakao. Sedan brast allt. Adam slängde mjöl över halva köket och sedan när han inte fick röra i det varma smöret kom ett illvrål utan dess lika. Där sjönk hurtigheten ner i tårna kan jag säga. Adam fick återgå till soffan och bompa med napp och hans femtioelva kaniner (jaja, det är tre men de ska med varenda gång).
Men efter lite digestivekex och knäckebröd till frukost sitter han här så nöjd så. Jo, jag är också nöjd.
Köttfärsbiffar med färskost
2 portmax 30 minuter
bra till matlåda
200g nötfärs
1 ägg
50 g valfri smaksatt philadelphiaost
salt och peppar
1 tsk mör
2 skivor toastbröd
blandad sallad
ev vitlöksås
Rör ihop färsen med ägg och ost. Salta och peppra efter behov.
Forma två platta biffar och stek i smöret.
Rosta brödet i pannan när biffarna är färdiga. Lägg sedan biffarna ovanpå och servera tillsammans med sallad och lite vitlökssås.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar