2012-04-03

Tortellini med kronärtskocka och tomat

Många bloggare börjar prata sill. Jag kan bara konstatera att sill är inte min grej. Alltså, jag kan äta lite vid jul och påsk, fast mest de i små burkar med namnet Abba på. Jag har absolut inte kommit så långt som till att fixa sillen själv. Lamm, som också är något som serveras till påsk. Men, det är inget område som jag är bevandrad inom heller. Så jag kommer servera kyckling. Det blir nog bra det med.

Men idag, så blir det en gratäng med tortellini, igen. Det var inte längesen vi åt det i en annan variant men det är ju så gott!!


Tortellini

Tortellini med kronärtskocka och tomat 


4 port
max 30 min
bra till matlåda


2 förp tortellini med pesto á 250g
½ purjolök
1 tsk smör
4 dl Kelda pastasås tomat&creme fraiche

2 dl Kelda pastasås 4 ostar
180-200 g rökt skinka
1 burk kronärtskockshjärtan á 200g


Ev tillbehör: ruccolasallad och riven parmesan


Koka tortellinin enl. anvisning.
Strimla purjolöken och skinkan och fräs i smöret.
Häll över tomatpastasåsen och låt den koka upp.
Skär kronärtskockshjärtanen i klyftor och lägg dem i såsen och låt dem bli varma.
Blanda ner den avrunna tortellinin i såsen och häll i en ugnsform.
Ringla sedan över pastasåsen 4 ostar.
In med formen i ugnen, 200 grader, till gratängen fått lite färg - ca 10 minuter. 



1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...