Men idag, så blir det en gratäng med tortellini, igen. Det var inte längesen vi åt det i en annan variant men det är ju så gott!!
Tortellini med kronärtskocka och tomat
4 port
max 30 min
bra till matlåda
2 förp tortellini med pesto á 250g
½ purjolök
1 tsk smör
4 dl Kelda pastasås tomat&creme fraiche
2 dl Kelda pastasås 4 ostar
180-200 g rökt skinka
1 burk kronärtskockshjärtan á 200g
Ev tillbehör: ruccolasallad och riven parmesan
Koka tortellinin enl. anvisning.
Strimla purjolöken och skinkan och fräs i smöret.
Häll över tomatpastasåsen och låt den koka upp.
Skär kronärtskockshjärtanen i klyftor och lägg dem i såsen och låt dem bli varma.
Blanda ner den avrunna tortellinin i såsen och häll i en ugnsform.
Ringla sedan över pastasåsen 4 ostar.
In med formen i ugnen, 200 grader, till gratängen fått lite färg - ca 10 minuter.
Mums, krämigt och gott!
SvaraRadera