Jag gillar verkligen potatis. Hur gott är det inte att sitta och doppa potatisklyftor i någon god sås. Nästan bättre än choklad. Men bara nästan.
Men detta är inte klyftor utan bakpotatis som är lätt att fixa till men ser desto lyxigare ut - tycker jag.
Dessa potatishalvor bjöd jag på till fylld lövbiff - recept kommer imorgon.
Ugnsbakade potatishalvor
4 porthelgmat
2 st stora bakpotatisar
olja
torkad timjan
flingsalt
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen på längden.
Pensla potatisen med olja.
Strö över salt och timjan.
Baka i ugn på en plåt eller form i ca 40 min.
Gott:) Jag brukar också göra potatishalvor i ugn!
SvaraRaderaPotatis är ju så gott!!!
SvaraRaderaÅh, detta ser jättegott ut. Vi brukar inte göra halvor utan små små hela potatisar.
SvaraRaderaSv: Ja på mässor kan man köpa på sig minsann! Jodå, både 2-åringen och 4-åringen hänger på vid bak- och matlagandet :) Vissa gånger mer entusiastiskt och andra gånger lite mindre...