2012-04-12

Upphottade köttbullar med spaghetti

Just nu har jag inget roligt att dela med mig av. Här hemma går vi i de sjukas förkylningslunk fortfarande. Inget roligt alls. Adam, har förvisso roligt mellan hostattackerna. Igår hällde han ut en halv flaska flytande smör i sin egen lilla leksaksspis. "Kolla Emma, ja smööla". Jo just det, han vägrar säga mamma nu också. Han har väl hört sin far bröla Emma ett antal gånger!

Alla har vi våra snabba middagar. Det är vad Emma bjuder på i dessa trökiga tider. Ni vet, den där middagen med spaghetti eller makaroner, köttfärssås, korv eller köttbullar, fiskbullar och hamburgare. Jag har väldigt svårt att att äta bara spaghetti och köttbullar (eller korv) bara sådär rakt upp och ner. Jag måste göra något lite extra för att kunna leverera detta till min kräsna mage. Detta är mitt tips (tyvärr inga direkt angivna mått):

Upphottade köttbullar med spaghetti 

1 port
max 30 min
bra till matlåda


1 port spaghetti
valfri mängd köttbullar (eller skivad korv)
ca 1 dl majs
ca 1 krm cayennpeppar
lite smör
lite ketchup


Koka spaghettin enl paketens anvisning. 
Börja steka köttbullarna i lite smör.
När köttbullarna börjat bli varma ha i majs och cayennpeppar i pannan.
Stek under omrörning.
När spaghettin kokat färdig, häll av vattnet och ha i pannan tillsammans med köttbullar och majs. Stek på rätt hög värme en kort/liten stund under omrörning. 

Servera rätten med lite ketchup. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...