Solen försvann nog med näskråkan för nu är det jättemulet.
Men för att få en aning om sommaren och vad den erbjuder så kan man äta denna jättegoda paj. Det är pajtoppingen som gör pajen. Den är sådär härligt knäckig och god. Lite som en kaka i sig. I just den här pajen är det hallon men det går lika bra med jordgubbar eller rabarber som förknippas med just - sommaren - och det är just sommaren som är temat på månadens sötsak. Så här är mitt bidrag!
Mammas hallonpaj
en stor pajPajtäcket:
½ dl sirap
125 g smör
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 paket frysta hallon (ca 500 g)
2 msk potatismjöl
½ dl socker
(det går att ha jorgubbar och rabarber i denna paj)
Sätt ugnen på 150 grader C.
Smält smöret i en kastrull.
Häll i resten av ingredienserna som ska vara i pajtäcket.
Värm upp allt under omrörning så att allt smälter ihop.
Blanda hallon, potatismjöl och socker och häll i en pajform.
Häll över pajtäcket.
Ställ in i ugnen i ca 45 min.
Servera med vaniljsås.
Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaOh vilken underbar paj! usch för snorkråkor! Kanske pajen hjälpte?
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack för kommentaren hos mig, kul för då hittade ju jag hit :D
Vilken mysig blogg du har, älskar matbloggar. Här tittar jag garanterat in igen!
Hoppas du haft en fin helg :)
Kram Emilia
gud vad jag blev sugen på en paj nu i värmen.
SvaraRaderaDen ser helt fantastisk ut din paj :)