Egna tortillachips och avokadoröra
4 tortilla bröd
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Avokadoröra:
2 st avokado
1,5 dl creme fraiche
2 msk citronsaft (eller så mycket citronsaft som du själv vill ha)
salt och peppar efter behag.
Sätt ugnen på 225 grader C.
Skär eller klipp bröden i lagom chipsstorlek.
Lägg brödena på en plåt, ringla över oljan och blanda försiktigt.
Strö över salt.
Sprid ut chipsen jämt över plåten.
Rosta i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Skala och kärna ur avokadon.
Mixa med resten av ingredienserna till en slät röra.
Smaka av med salt och peppar och ev mer citron om du tycker det behövs.
Hihi kul att vi postade tortillas båda två samma dag:) Från och med nu ska jag sluta köpa tortillas i affären och bara göra egna, jag tyckte det blev 10 gr bättre:)
SvaraRaderaVad gott det där lät!!
SvaraRaderaKram Emilia
Kul att göra egna tortillachips av tortillabröd, avokadoröran låter otroligt smarrig med :D
SvaraRaderaJa visst är muffinsformarna härliga!