Lax med ärtgucka
4 port20 min
bra till matlådan
ca 600 g potatis
3 dl frysta gröna ärtor (jag hade små fina ärtor)
1 paket fetaost (150 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 gurka
4 portionsbita lax
smör
olivolja
salt och svartpeppar
Koka potatisen i ca 20 min.
Koka ärtorna enl påsens/förp anvisning.
Låt sedan ärtorna rinna av i ett durkslag och låt svalna något.
Bryt fetaosten i bitar och lägg den tillsammans med ärtorna i en skål.
Mosa ihop osten och ärtorna med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, pressad vitlök, 1 msk olivolja och 2 msk citronsaft.
(Om du vill kan du riva citronskal och strö över guckan).
Skölj och skiva gurkan på längden med potatiskskalare, osthyvel eller mandolin.
Stek laxen i smör ca 2-5 min varje sida. Krydda med salt och peppar. Ringla ev över lite citronsaft.
Servera allt tillsammans, ät och njut!
Jag har också sorterat tidningar... och rensat lite i högarna, det behövdes.
SvaraRaderaGucka, säger man så där du kommer ifrån? Här säger vi gööörka! ;)
Finfin bild, härligt! Ja, guckan låter också härlig:)
SvaraRadera