2012-06-03

AVSLUTAD Tävling: Vinn en slöjdad nagg till brödbaket!

I början av maj så var jag på något som heter vårrundan vid Kinnekulle som ligger utanför Lidköping. Då åker man runt hela Kinnekulle och dess omgivning för att stanna vid olika ställen där de erbjuder konst, utställningar, musik och natur. I år fanns det 93 olika ställen som man kunde åka till. Vi brukar alltid åka till Falkängen som är en hantverksby i Hällekis. När jag var där i år hittade jag dessa fina naggar. Det är trådslöjdaren Eva Teodorsson som gjort dessa och visst ser de naggande fina ut!

Därför tänkte jag att jag skulle tävla ut dessa två naggar. Det blir ett första- och ett andrapris. Första pris den stora naggen och andrapriset blir den lilla naggen.


Tävlingsregler:


  • Beskriv hur ditt drömbröd smakar och ser ut genom att kommentera det här inlägget.
  • Gilla Mat och Glass på facebook HÄR.
  • Glöm inte att lämna mailadress och namn så att jag kan se att ni även har gillat på facebook och så att jag kan kontakta er om ni vinner. 
Tävlingen slutar 9/6 kl 23.59 då jag utser de två beskrivning som jag tycker är bäst.

Tipsa gärna om tävlingen via blogg eller facebook genom att dela tävlingsbilden jag lagt upp på facebook. 

Lycka till!


12 kommentarer:

  1. mitt goda drömbröd är enkelt o gott vanlig siktkaka med lite extra anis i degen smakar gott o doftar ljuvligt
    gillat på fb
    hoppas på tur
    Titti

    tittifairlane@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Mitt drömbröd smakar mer än bara bröd eftersom jag väljer att baka ett fruktbröd med torkade frukter som jag kan välja och kombinera efter smak och tycke (tex aprikoser och dadlar). Brödet kan då ätas med ögat eftersom färgen av aprikos lyser upp de skurna brödskivorna. Gillar på FB under mitt namn Jenny-Anne Johansson
    jenny-janne@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. Bästa brödet är helt klart mitt hemgjorda knäckebröd. Det gäller att bara snabb med kaveln, så man hinner baka ut nytt mellan gräddningarna. Men faktum är att det inte gör så mycket om det blir lite bränt i kanten, det är så gott ändå.

    Självklart gillar jag redan på fejjan :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Detv är mitt hembakade snabba tunnbrödgjort i stekpannan. Försvinnande gott.
    Naggen skulle komma till användning eftersom jag nu använder en gaffel till nagg.

    Ha en bra bröddag alla.

    greatgirl@tele2.se

    SvaraRadera
  5. Jag bakar ofta hårt tunnbröd på en blandning av kornmjöl och vetemjöl och kryddar med mycket fänkål. Urgott!
    Med förhoppning om bättre väder...!

    marianne eriksson
    marianne.e2@spray.se

    SvaraRadera
  6. Mitt bröd inehåller mycke fikon o dadlar o nötter Tina olsson Pluppelina@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Mitt bröd är scons med mycket riven ost över. det är super gott.

    Arna Göltl
    goltl1962@gmail.com

    SvaraRadera
  8. Mitt drömbröd är givetvis ett jag bakar själv. Det är ett lingonbröd gjort på råg. Det är faktiskt hela familjens favoritbröd. <3 Mmmmm
    Gillat på fb.

    Nu håller jag tummarna. :)
    Jessie Lundahl
    jessielundahl@hotmail.com

    SvaraRadera
  9. Det godaste brödet jag vet är ett "misslyckat" bröd som jag bakade för några år sedan, och som jag sedan fortsatte att baka. Misslyckat eftersom det inte alls blev som jag tänkt mig enligt receptet, men en succé ändå! Det är ett brytbröd som jag gör i långpannan, med en blandning av kornmjöl, rågmjöl, vetemjöl och goda kryddor. Jag brukar också sticka i kanelstänger och hackade cashewnötter. Sååå gott! Allra helst nygräddat när det fortfarande är ljummet, med endast smör på som smälter.....MMMMMMM!

    Gillar och delar på FB (Annika Nilsson)

    aneritrea@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Härlig att se dig prata om Kinnekulle och Hällikis, jag bor i Mariestad så jag åker ofta dit för att relaxa och njuta av skogen, titta på hantverk, äta god glass på mysiga cafèer. Mitt favorit bröd är vanliga runda Rågkakor som står på vete mjöls paketet, jag har så mycket barndoms minnen i och med det, de allra bästa är när mamma bjöd på varma och nybakade bröd med ett hål i mitten och de var så varma så smöret rann på det.

    anette meg carlsson

    nettan.klar@gmail.com

    SvaraRadera
  11. Mitt drömbröd är tunnbröd bakat med korn - hårt tunnbröd alltså :-) perfekt både till fisken och till en hederlig bruta eller blöta ;-)
    Ska vara bakat i bagarstuga med vedugn såklart

    Gillar på FB (Carola Lind)

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  12. Mitt drömbröd är ett brytbröd. Inga hårda kanter men ändå härligt segt med tuggmotstånd. Det är ljust men ändå fullt av nyttigheter. Ibland kan mitt drömbröd även ha massor av smågodis över sig och en stor grop i mitten som är fylld med hemgjord glass och kolasås, fast den bröddrömmen tenderar hålla sig till en gång i månaden och ett fåtal söndagar...

    Gillar på FB, Kristina Karlsson Fd Magnusson
    kicki_m1@hotmail.com

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...