2012-06-02

Snabbt filbröd

Ni vet, jag gjorde brunisar härom veckan. Jättegott bröd. Jag gjorde samma bröd igen men tog lite andra saker i den här gången. Jag kom på det att, detta är ett perfekt snabbröd som man kan slänga i restmjöler och lite annat smått och gott i som man brukar kunna göra med filbröd. Det är egentligen bara fantasin som sätter sina gränser.

Det här brödet blev det iaf. Tyvärr kraschade vågen mitt under bakningen så några exakta mått går tyvärr inte att få!

Kan även tipsa om att imorgon kommer en tävling där du kan vinna något som förgyller brödbaket!

Snabbt filbröd 

en plåt

1 liter lättfil
2,5 dl sirap
3/4 dl mjölk
½ påse brödkryddor
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
ca 7-8 dl rågsikt
1 dl vetekli
1 dl rågmjöl
3/4 dl linfrön

Sätt ugnen på 150 grader C.
Blanda fil, sirap och mjölk.
Blanda hälften av rågsikten, brödkryddor, bikarbonat, bakpulver, vetekli, rågmjöl och linfrön. Häll ner i filen och blanda. Häll sedan i resten av rågsikten, men lite i taget. Det ska bli en kladdig massa, inte en deg, som du ska kunna hälla ut på en pappersklädd plåt.
Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller känn efter i mitten om det är kladdigt eller inte.



1 kommentar:

  1. Perfekt med sådana snabb-bröd. Brukar göra något liknande. Går att variera oändligt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...