Ädelostbiff
4 portFunkar till matlådan
Max 30 minuter
400g benfritt nötkött strimlat (finns färdigstrimlat i affären om man vill spara lite tid)
1 gul lök
Smör
100g ädelost
2 dl créme fraiche
½ dl vatten
100 g frysta haricots verts
salt och peppar
Strimla köttet om det inte redan är gjort.
Skala och klyfta löken.
Stek köttet och löken i smör i en större panna.
När köttet hunnit få lite färg smula över osten och rör sedan ner créme fraich, vatten och haricots verts.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis eller ris.
Jag gjorde idag egen klyftpotatis. Det var väl mest därför jag trodde att jag inte skulle hinna på 30 minuter. Men jag skar väldigt små klyftor och satte spisen på 200 grader och då tog det nog inte mer än 20 minuter. Väljer man ris till så går det ju självklart snabbare (om man använder boil in bag till exempel).
0 kommentarer:
Skicka en kommentar