2011-12-31

Ädelostbiff

Jag trodde först inte att jag skulle fixa den här rätten på 30 minuter. Men så fel jag hade. Till och med maken tyckte det hade gått snabbt när jag skrek ut mitt vanliga "Nuuu är det MAT". Det här blir en god röra med ädelost som ger en behaglig smak när den blandas med créme fraichen. Vi åt detta idag till lunch men man kan likväl ha det som bjudrätt eller känna att rätten lyxar till helgen.

Ädelostbiff

4 port
Funkar till matlådan
Max 30 minuter


400g benfritt nötkött strimlat (finns färdigstrimlat i affären om man vill spara lite tid)
1 gul lök
Smör
100g ädelost
2 dl créme fraiche
½ dl vatten
100 g frysta haricots verts
salt och peppar



Strimla köttet om det inte redan är gjort.
Skala och klyfta löken.
Stek köttet och löken i smör i en större panna. 



När köttet hunnit få lite färg smula över osten och rör sedan ner créme fraich, vatten och haricots verts.
Smaka av med salt och peppar. 

Servera med klyftpotatis eller ris. 

Jag gjorde idag egen klyftpotatis. Det var väl mest därför jag trodde att jag inte skulle hinna på 30 minuter. Men jag skar väldigt små klyftor och satte spisen på 200 grader och då tog det nog inte mer än 20 minuter. Väljer man ris till så går det ju självklart snabbare (om man använder boil in bag till exempel).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...