Gott nytt år!!
Jag hoppas att ni hade en bra nyårsafton och att ni är hyffsat pigga idag. Jag firade nyårsafton hos svärmor men innan dess åkte glassmaskinen fram och det var jordgubbar som hägrade. En jordgubbssorbet kanske hade passat bäst en varm sommardag men, vad sjutton, på nyår funkar det ju också!
När man gör gräddglass använder jag bara äggulor och får massor av äggvitor över. Passar ju bra till maränger men det går även att använda i sorbet!
Jordgubbssorbet
ca 1 liter½ liter färska eller frysta jordgubbar
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
2 st äggvitor
2 msk strösocker
½ dl vit sirap
Koka upp vatten och socker, låt sjuda i 3-5 minuter till en simmig lag.
Låt svalna något.
Om du har färska jordgubbar rensa dem.
Mixa sedan jordgubbarna ordentligt.
Blanda ner de mixade jordgubbarna i sockerlagen och tillsätt även citronsaften.
Rör om väl.
Ställ blandningen i kylskåpet 1-2 timmar.
Vispa äggvitor och 2 msk socker till ett hårt skum.
Ta nu fram glassmaskin och börja kör jordgubbsblandningen och tillsätt den vita sirapen.
När sorbeten är halvfast tillsätt äggvitorna.
Fortsätt tills sorbeten är fast och frys sedan in.
Nej men ååh, vilken mysig blogg du har :D Jag har faktiskt äggvitor i kylen just nu som bara väntar på att bli använda; kanske får det bli lite jordgubbssorbet för mig också? Ser väldigt gott ut i alla fall <3
SvaraRaderaLåter underbart!!
SvaraRaderaGott nytt år =)
Den ser superproffsig ut :) Låter onekligen jättegod också!
SvaraRaderaVilken mysig blogg du har med massa fina recept jag blir riktigt sugen på att testa :)!
Dock flyttar jag till London i övermorgon så vet inte om plånboken tillåter det på ett tag haha!
Ha en bra kväll!