2012-01-01

Färsbiffar med balsamicosås

Så här dagen efter nyår då man är lite trött är det gott att äta något gott men det bästa är kanske att det går snabb (i bristen på energi). Färs tycker jag är roligt att jobba med eftersom man kan göra så mycket olika saker både vad gäller form och kryddningar.

Idag var i alla fall vi trötta efter ändå ett lugnt men trivsamt firande av det nya året. Men lunch ska ju fixas ändå och detta var en bra söndagslunch!


Färsbiffar med balsamicosås

4 port
max 30 min


500g nötfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
2 msk vatten
75g fetaost
1 msk smör
3 dl färdig gräddsås (tex keldas)
1 ½ tsk crema di balsamico
1 tsk oregano


Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet.
Smula ner osten och blanda.
Forma färsen till biffar, blir ca 8-9 st. 
Stek biffarna i smör tills de är genomstekta.


Värm såsen under omrörning och smaksätt med balsamico och oregano.
Servera med ris och sallad.








2 kommentarer:

  1. Har du läst om dom stackars barnen ifrån Filipstad? Det är en historia alla borde veta, läs mitt inlägg "Gör vad du vill, bara du känner rätt människor!" och skriv ner dina tankar. Tack för din tid.

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad gott det ser ut : ) Tack för receptet : ) kram Sofia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...