Det är är en löjligt god fisk - löjligt enkel för den delen också. Under tiden som fisken sköter sig själv i ugnen och potatisen i grytan så kan man göra något annat vettigt! Mer behöver jag inte säga om den här maträtten! Jag ska i alla fall ha med den i matlådan imorgon. För just imorgon så börjar jag jobba efter all julledighet. Men, jag har bara tre dagar kvar för sedan så bär det nämligen av mot nya äventyr. Jag slipper äntligen pendla 6,5 mil varje dag när jag börjar jobba i Lidköping istället. Och vet ni vad, då blir det ännu mer tid över till matlagning och glassätning ;)
Italiensk mandelfisk
4 port
max 30 min
bra till matlåda
600g fiskfilé t ex torsk eller hoki (tinad)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl créme fraîche tomat&basilika
Mandelspån
Potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och börja kokningen av den.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Salta och peppra.
Bred på créme fraîches ovanpå fisken och strössla över mandeln.
Sätt in i ugnen, fisken är färdig efter 25 minuter.
Servera med potatis.
YACK måste testa mums så gott : ) kram Sofia
SvaraRaderaTack för titten på min blogg :o)
SvaraRaderaTittar tillbaka :o)
Ha en bra dag