2012-01-03

Gratinerad köttfärspasta

Idag var jag väldigt trött när jag kom hem. Som tur är så är den här pastan, som varvas med köttfärssås och ostsås, både god och snabblagad. Det går så snabbt med hjälp av lite färdiga såser. Som tomatsås använde jag mig av icas färdiga tomatsås med smak av vitlök och så Keldas ostsås. Klart man kan fixa det själv men då tar det lite längre tid - eller så kan man ju ta till infrysta rester av köttfärssås...

 För övrigt så har jag tillbringar dagen på akutsalen på jobbet idag och då kanske man kan tänka att man får in lite smått och gott men det var mest enformigt idag. Trots enformiga ingrepp så var det en trevlig arbetsdag. Väl hemma möttes jag av en glad onge som for runt som en vilding. När vilden lagt sig gjorde jag glassmet till helgens vaniljglass. Den ska nu få stå och dra lite i kylen.



Gratinerad köttfärspasta


4 port
max 30 min
bra till matlåda


250 g pennepasta
400 g köttfärs
lite smör
1 purjolök
1 tsk salt
2 ½ dl färdig tomatsås
2 dl pastasås mild ost (Kelda)
ost


Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan.
Stek köttfärsen i smör i en panna.
Strimla purjolöken och låt den fräsa med.
Krydda med salt och rör sedan i tomatsåsen.
Varva pasta och köttförs i en ugnssäker form och ringla sedan över ostsåsen.
Gratinera i ugnen i ca 5-10 minuter. Servera!









0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...