Maränger
ca 60 små maränger3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Separera gulan och vitan. Jag tycker det är enklast att göra det med hjälp av händerna än med själva äggskalen.
Vispa äggvitorna och 1 dl av sockret med elvisp. När ett fast skum uppstår tillsätter du resten av sockret och ättikan under omrörning. Fortsätt vispa till det är ett fast vitt, krämaktigt blankt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
Vill du ha någon karamellfärg så rör i det. Eller varför inte ta 1-2 msk chokladsås i. Jag gjorde hälften vanliga maränger och hälften chokladmaränger.
Sätt ugnen på 100 grader. In i ugnen i ca 60 min eller tills de känns hårda.
Självklart som tillbehör till glassen men även som de är till kaffet eller saften.
ska dem inte in i ungnen?
SvaraRaderaTusen tack, har lagt till ugnen i det hela nu ;)
RaderaSka prova att göra dem nu :)
SvaraRadera