2011-12-28

Enkla maränger

Efter allt glasskapande de här dagarna så har det blivit över en hel del äggvita. Då passar det ju utmärkt att göra egna maränger. Har man tillgång till sprits så blir de ju till och med snygga. Jag gillar att göra små maränger. Passar särskilt bra till små barnhänder som helst skulle vilja äta maränger hela tiden.

Maränger

ca 60 små maränger

3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika



Separera gulan och vitan. Jag tycker det är enklast att göra det med hjälp av händerna än med själva äggskalen.
Vispa äggvitorna och 1 dl av sockret med elvisp. När ett fast skum uppstår tillsätter du resten av sockret och ättikan under omrörning. Fortsätt vispa till det är ett fast vitt, krämaktigt blankt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken. 
Vill du ha någon karamellfärg så rör i det. Eller varför inte ta 1-2 msk chokladsås i. Jag gjorde hälften vanliga maränger och hälften chokladmaränger. 


Sätt ugnen på 100 grader. In i ugnen i ca 60 min eller tills de känns hårda. 
Självklart som tillbehör till glassen men även som de är till kaffet eller saften. 

bild på maränger

3 kommentarer:

  1. ska dem inte in i ungnen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, har lagt till ugnen i det hela nu ;)

      Radera
  2. Ska prova att göra dem nu :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...