2011-12-29

Skogssvampspanna

Lyxig snabb mat enligt mig och min familj som vi gärna tar en fredagkväll. Här kommer lövbiff väl till pass tillsammans med skogssvampspannan. Den här maten passar även bra till matlådan dagen efter. Du kan även piffa till rätten med lite egna kryddor och svamp om du vill. Skogssvampspannan finns oftast vid creme fraichen och grädden i kyldisken.


Skogssvampspanna

4 portioner
Funkar även dagen efter till matlådan!

Potatis för fyra personer (ta så mycket som du tror går åt) ELLER färdigfryst klyftpotatis
2-3 morötter500 g lövbiffArlas Skogssvamppanna smör och oljaev sallad


Om  du använder färdig klyftpotatis, följ anvisning på påse.
Värm annars upp ugnen till 200 grader. Skala och klyfta potatis och morötter. Häll över lite matlagningsolja eller olivolja samt peppra och salta. Om du
piffa till potatisen kan du krydda den med timjan (skogssvamppannan innehåller nämligen också timjan).
Sätt in potatisen i ugnen och rör om lite då och då. Ta ut den när potatisen fått lite färg och är mjuk (känn med en sticka).  


Medan potatisen är i ugnen tillred pannan.
Strimla lövbiffen fint. Stek i lite smör i en stekpanna. När köttet nätt och jämt är genomstekt häll i grädden och sedan smaksatsen från skogssvamppannan. Låt puttra några minuter.


Servera ev med lite sallad - ät och njut!


Hade tyvärr ingen givande bild...blir till nästa gång!


bild på skogssvampspanna och ugnsbakad potatis

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...