Chokladglass, härlig god chokladglass med hetta. Jag har alltid gillat kombinationen choklad med chili och i glassvariant är det ännu bättre. Så därför experimenterade jag igår för att se om jag kunde sno ihop något. Och läckert blev det. Glassen blev sådär härligt krämig och i eftersmaken kommer chilihetten som pricken över i:et.
Familjen Andersson-Sahl verkade godkänna glassen också.
Idag är det ju också fredag så jag funderar på vad för glass jag ska ge mig på nu i helgen. Pistageglass? Bärglass? Eller någon med oreokakor i?! Bärglass behöver jag försöka komma på hur jag ska göra för att den inte ska bli så isig. Det är ju mer socker eller grädde som gäller då - men det ska ju bli en bra smakkombination också.
Het chokladglass
ca 1 liter glass
2,5 dl röd mjölk
2,5 dl grädde
125 g strösocker
5-6 äggulor
2,5 dl grädde
125 g strösocker
5-6 äggulor
100 g choklad med smak av chili
1,5 tsk gelatinpulver
1,5 tsk gelatinpulver
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Bryt chokladen i småbitar och lägga i mjölkblandningen.
Värm (koka ej) tills chokladen smällt. Ta av från plattan.
Separera gulan och vitan. Vispa äggula och socker pösigt.
Rör ner äggsmeten i choklad- och mjölkblandningen (i kastrullen).
Värm nu denna glassblandning så att den tjocknar, 80-85 grader.
Ta bort från plattan.
Rör ner äggsmeten i choklad- och mjölkblandningen (i kastrullen).
Värm nu denna glassblandning så att den tjocknar, 80-85 grader.
Ta bort från plattan.
När glassblandningen nått rätt temperatur och har tjocknat ta ca 1 dl av blandningen och häll i kopp/glas. Blanda ner gelatinpulvret och rör om med en gaffel tills pulvret löst sig. Häll ner i glassblandningen igen och vispa ut det ordentligt.
Låt nu glassblandningen svalna - helst ett dygn om du har tålamod (det har inte jag).
Har i blandningen i glassmaskin och kör till bra konsistens.
Har i blandningen i glassmaskin och kör till bra konsistens.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar