2012-01-07

Club sandwich

Det här inlägget publiceras lite senare än tänkt....varav tidsformatet i texten...
Igår hade jag en väldigt stilla och lugn kväll idag har det däremot varit det motsatta. Dagen startade däremot med soffhäng och film (man kan ju ha filmkväll på morgonen också!). Sedan for jag till stan för att handla och kolla lite i affärer - vilket inte var lätt för varenda kotte i Lidköping hade väl tänkt likadant som jag...sedan har vi städat och lagat mat. Ikväll ska jag nämligen bjuda på middag.

När man har en sån där lite stressig dag och behöver ha något snabbt i magen passar ju en club sandwich bra som lunch. Förvisso åt vi inte det idag men förra helgen var dessa mackor en av våra luncher!

Dett är dock inte den den klassiska, men ack så god. Denna variant innehåller kyckling och créme fraiche istället för kalkon och majonnäs.


Club sandwich


4 port
Max 30 minuter




2 st kycklingfiléer, ca 300g
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 pkt bacon
2 tomater
12 skivor formbröd
2 dl créme fraiche tomat&basilika
sallad


Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconen på en plåt och stek dem så knaperstekt som du vill ha.
Banka ut kycklingfiléerna något. Salta och peppra, stek dem sedan.
När baconen är färdig, ta ur dem ur ugnen, låt dem rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre delar.


Skär kyckling och tomater i tunna skivor.
Rosta brödet lätt och låt dem svalna.


Bred på créme fraichen på brödskivorna. Lägg ihop bröden tre och tre med sallad, kyckling, bacon och tomat mellan. Pressa ihop dem något, varsågod och ät!


1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg! Gillar att du bjuder på vardagsmat här. Många fina matbloggar har lite mer omständiga rätter och det är ju inte det man letar efter en vardag!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...