Varför jag kunnat ägna mig åt detta idag är för att sonen är på semester hos sin mormor och morfar. Jag skulle kunna tänka mig att hans fristad är där, där får han göra som han vill och jag, jag får pilla med mina maränger!
Provade för övrigt en ny tillredningsmetod för marängerna och jag tyckte att smeten blev fastare så att det var lättare att spritsa ut dem, idag försökte jag få dem rätt så höga. Under tiden som marängerna står i spisen rullar även glassmaskinen, såklart. Det har producerats vaniljglass både högt och lågt inför imorgon då jag ska bjuda på detta när det är jag som står för bokklubbsträffen.
Emmas drömfluffiga maränger
4 st äggvitor
3 dl socker
1 msk citron
en skvätt karamellfärg
Ställ ugnen på 100 grader.
Blanda äggvitor, socker och citron i en bunke som tål värme. Börja koka vatten och ställ bunken i grytan och rör om för hand (vattenbad alltså). Fortsätt röra tills sockret har smält ner och temperaturen är ca 60-65 grader.
Ta av bunken från grytan och vispa, på hög fart, med elvisp. Marängsmeten är färdig när det är en fast krämig konsistens. Du ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut.
Ha nu i karamellfärgen i smeten och rör ner den försiktigt.
Skeda eller spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper på. Om du spritsar prova med olika tyllar för att få olika effekter.
Ställ in plåten/plåtarna i ugnen i ungefär en timme. Är Marängen lätt att lossa från bakplåtspappret och har en hård yta är den färdig.
Så vackra underbar färg med : ) kram Sofia
SvaraRaderaSå fina!
SvaraRaderaJättefina!
SvaraRaderaTjusigt! Prova med florsocker, det är toppen både i kakor och maränger :)
SvaraRaderaKram
haha
SvaraRadera