På förmiddagen var det bus för Adam som gällde med kusinerna. Leksaksdegen åkte fram och det slutade med att både vuxna och barn satt och knådade. Jag tror starkt på att knådning av deg ger glädje för själen. Efter bus och knådande av deg var det lunch och idag blev det falukorv!
Enkel korvgryta (eller korvstroganoff på mitt vis)
4 port
max 30 min
bra till matlådan
400 g falukorv
½-1 gul lök
1 liten burk majskorn
400 g krossade tomater
1 dl grädde i valfri fetthalt
salt och peppar
1 liten nypa strösocker
potatis för 4 pers
Skala potatis och börja koka den.
Strimla falukorven och börja steka i smör i stekpannan.
Finhacka löken.
När korven fått lite färg ha i lök och majskorn så att de får fräsa med en stund.
Häll sedan i krossade tomater och grädden. Salta och peppra.
Låt puttra i några minuter och smaka sedan av.
När potatisen kokat klart, häll av vattnet och servera med korven.
Servera med grönsaker, eller varför inte stoppa i lite mer grönsaker i grytan!!
Mums : ) här älskar vi falukorv hela familjen Scans Deli : ) kram Sofia
SvaraRadera