4 port
max 30 min
bra till matlåda
10 pp
4 kycklingfiléer, ca 500g
2 tsk smör
1 dl sweet chilisås
salt
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
4 port couscous
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i mindre bitar, en filé i ca 4 bitar.
Stek kycklingen i smör eller olja i stekpannan så att den får färg. Den behöver inte vara genomstekt.
Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form och bred ca 1/3 av sweet chilisåsen över kycklingen och salta sedan. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter.
Medan kycklingen är i ugnen tillred kycklingen enl. anvisning på förpackningen.
Gör sedan såsen.
Skala och kärna ur grukan (du behöver inte göra det).
Skär gurkan i tärningar. Blanda med yoghurt och resten av sweet chilisåsen.
Servera kycklingen och couscousen med lite grönsaker eller sallad.
För viktväktare:
Kyckling med såsen, 1 port 6 pp
Couscous fullkorn ½ dl, 4 pp
Gillar verkligen kalla såser. Går att variera i det oändliga! Fin start-på-veckan-mat:-)
SvaraRadera