2012-01-16

Sweet chili kyckling med chiliyoghurt

Första arbetsdagen den här veckan och den är alltid lite trög. Därför tänker jag att då vill jag ha lite extra god mat som förgyller kvällen. Den här kycklingrätten är ju väldigt enkel att göra då den tillagas den mesta tiden i ugnen. Sweet chili som smaksättning är också väldigt gott och man kan ha den såsen till så mycket olika saker t ex tonfisk, torsk, kött och så kyckling såklart. Passar också väldigt bra i yoghurt och creme fraiche och då blir det en jättegod sås!




Sweet chili kyckling med chiliyoghurt
4 port
max 30 min
bra till matlåda
10 pp


4 kycklingfiléer, ca 500g
2 tsk smör
1 dl sweet chilisås
salt
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
4 port couscous


Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i mindre bitar, en filé i ca 4 bitar.
Stek kycklingen i smör eller olja i stekpannan så att den får färg. Den behöver inte vara genomstekt.
Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form och bred ca 1/3 av sweet chilisåsen över kycklingen och salta sedan. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter. 



Medan kycklingen är i ugnen tillred kycklingen enl. anvisning på förpackningen. 
Gör sedan såsen.  
Skala och kärna ur grukan (du behöver inte göra det).
Skär gurkan i tärningar. Blanda med yoghurt och resten av sweet chilisåsen. 

Servera kycklingen och couscousen med lite grönsaker eller sallad. 


För viktväktare:
Kyckling med såsen, 1 port 6 pp
Couscous fullkorn ½ dl, 4 pp 

1 kommentar:

  1. Gillar verkligen kalla såser. Går att variera i det oändliga! Fin start-på-veckan-mat:-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...