2012-01-14

Knäckflarn till glassen

Eftersom jag planerar en liten glassbuffé till Adams 2-årsdag så funderar jag även på vad för tillbehör man kan ha. Flarn av olika slag har jag länge tänkt göra men det har bara inte blivit av. Oftast är det ju lätt att röra ihop smeten till flarnen. Det som är svårt är ju att få bra klickar med bra avstånd på plåten så att allt inte blir en enda stor kaka.

I helgen gjorde jag knäckflarn som jag tänkte skulle vara ett bra komplement till helgens jordgubbsglass. Det passade jättebra ihop. Det bästa av allt är ju att det går så fort att göra! Jag gjorde en halv sats. Därför de konstiga måttena!


Knäckflarn

ca 25 st


75 g smör
½ dl socker
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl grädde
1 dl havregryn
1 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker



Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng sedan av värmen på plattan.

Ha i resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
Klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på att inte ha klickarna för tätt eftersom de då flyter ihop.

Ställ sedan in i ugnen i ca 5 minuter. 


Ta ur plåten ur ugnen och låt flarnen svalna innan du tar av dem. 

6 kommentarer:

  1. Knäckflarn som är så gott och säkert uppskattat till glass :)

    SvaraRadera
  2. Knäckflarn är riktigt gott till glass ! :)

    SvaraRadera
  3. Knäckflarn är bara så gott. Till glass kan det inte annat än bli perfekt :-)

    SvaraRadera
  4. Underbart med tillbehör till glass! Det ger så mycket mer än att bara äta glassen som den är!

    SvaraRadera
  5. Åhh det är verkligen supergott med knäckflarn yummie! (Har faktiskt aldrig smakat till glass... det får det bli ändring på!) :)

    SvaraRadera
  6. Det här är en av mina favoritkakor! Jag brukar göra en apelsinchokladkräm och lägga mellan 2 flarn. Det är verkligen beroendeframkallande. Men släta flarn till glass är ju också en hit!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...