2012-01-08

Färsbiffar, ugnsstekt potatis och blommor

Igår på bokklubbsmiddagen bjöd jag på färsbiffar liknande dem jag hade till balsamicosåsen. Skillnaden var att jag hade färsk persilja i istället för fryst och uteslöt såsen och riset. Eftersom jag gjorde en större sats mat så tog det ju lite längre tid än 30 minuter att göra.

Till detta bjöd jag på ugnstekt potatisblandning och en kall vitlökssås med persilja och ramslök. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för den goda såsen men den går att köpa bland kalla såser på Ica (det är icas egna märke). Med tanke på att jag köpte färdig kall sås och färdig sallad så tog det ändå inte så lång tid att göra denna rätt. Skulle jag gjort den till 4 personer hade det nog gått på 30 minuter!

Till efterätt, som jag skrev i förra inlägget, blev det vaniljglass med kolasås.


Biffarna fick ligga i min nya form, som jag köpte på Cervera för det presentkortet jag fick av mina, nu före detta, kollegor när jag avtackades i torsdags. Jag fick även väldigt fina blommor som jag hoppas håller sig fräscha länge!





Ugnsstekt potatis

6 port


potatis för 6 personer (ca 3 st potatisar/pers)
1,5 röd paprika
3 medelstora morötter
salt och peppar
smör/olja


Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis och morötter, skär sedan i klyftor.
Tänk på att morötterna ska vara lite tunnare än potatisen eftersom den tar längre tid att tillaga.
Skölj paprikan, kärna ur den, strimla paprikan.
Blanda allt i en långpanna, salta och peppra.
Ringla över smör eller olja.
Ställ in långpannan i mitten av ugnen.
Rör under tillagningstiden runt några gånger i potatisblandningen.
När potatisen fått färg och är mjuk är den färdig.





4 kommentarer:

  1. Vilka fantastiskt fina blommor :)

    Ha en riktigt bra vecka!

    Kram

    P.s Slängde in en liten länkning hit i mitt senaste inlägg!

    SvaraRadera
  2. Härlig blogg du har! Gillar ditt koncept! Hojta till om du vill byta länk! :-)

    SvaraRadera
  3. Det som jag oftast tycker tar tid är hacka/skära grönsaker. Så under 30 minuter klarar jag mig nog inte heller alltid. Ugnsrostade grönsaker är ju bara så gott.
    Så fin form du hittat. Jag har bara sett dem i rött och svart.

    SvaraRadera
  4. Vilka fina blommor : ) kram Sofia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...