2012-01-21

Glass och kinamat

Idag har det varit slö och slappt. Adam är väl rätt så pigg men snorig och sådär "nästanfebrig". Roberts syrra har också lite småsjuka barn så vi sa, att vi slår våra påsar ihop ikväll och beställer kinamat, sjuka barn till trots. De är ju trots allt relativt pigga - därmed trotsar vi de spådda snöovädret. Volvo tar väl sig fram i alla väder eller?


Jag har den här helgen börjat förbereda för Adams kalas. Ska man ha glassbuffé får man vara ute i god tid minsann. Så idag blev vaniljglassen färdig. Idag påbörjade jag chokladglassen. Men, jag får över en herrans massa äggvita. Visst, maränger gör jag, men det finns väl annat man kan använda dem till. Min fantasi tryter dock! Vad gör ni av äggvitor?
Jag vet ju att jag skulle kunna prova macarons, eller vad det nu heter. Men det känns som det tar väldigt lång tid att göra. Så det får väl bli något med marängtopping eller sufflé.

Imorgon får ni recept på chokladglassen och lite steg för steg instruktioner!


1 kommentar:

  1. Om du får alldeles för mycket äggvita över kan du alltid steka upp den som eggwhite omelett till frukost. Maränger i all ära, men det blir ju en del av bara några få ägg.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...